Οι δασκάλες της Γ’ Τάξης προτείνουν..

Share This Post

Αρχικά θα πρέπει να συζητήσετε με τα παιδιά μας γιατί τα σχολεία έχουν κλείσει, γιατί μένουμε σπίτι και για ποιο λόγο αποφεύγουμε τους παιδότοπους κ.ά. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με αφορμή το παραμύθι που έχει κυκλοφορήσει για τον κορωνοϊό στο διαδίκτυο, το οποίο μιλάει για έναν ιό που του άρεσαν οι κορώνες και όχι μόνο…

Πιο κάτω δίνεται το σχετικό link..

Επίσης άλλο σχετικό παραμύθι που έχει κυκλοφορήσει για τον κορωνοϊό είναι το πιο κάτω όπου μπορείτε και να τυπώσετε.

Σημαντικές δραστηριότητες για να αφήσουμε τον κορωνοϊό μακριά είναι:

  • Μπορείτε να δείξετε στα παιδιά και πάλι το σωστό πλύσιμο των χεριών. Μπορείτε να δώσετε στα παιδιά τις πιο κάτω εικόνες για να τις ζωγραφίσουν. Έπειτα μπορείτε να τους, τις κόψετε και να τις ανακατέψετε, καλώντας τα να τις σειροθετήσουν στη σωστή σειρά. Στη συνέχεια μπορείτε να τις κολλήσετε σ’ ένα μεγάλο χαρτόνι και να τις τοποθετήσετε μπροστά από το νεροχύτη, ώστε να μην ξεχνάτε κανένα βήμα, για να έχετε καθαρά χεράκια.
  • Με πλαστελίνη ή και άχρηστο υλικό μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μικρόβια, τοποθετώντας τους στο τέλος ματάκια, ποδαράκια και ότι άλλο θέλετε.
  • Μπορείτε να διαβάσετε παραμύθια στα παιδιά σχετικά με την υγιεινή του σώματος καθώς και την υγιεινή διατροφή, τα οποία αποτελούν σημαντικά στοιχεία πρόληψης από τις αρρώστιες. Αν δεν έχετε στο σπίτι παραμύθια για τα συγκεκριμένα θέματα μπορείτε να ανατρέξετε στο διαδίκτυο και να παρακολουθήσετε σχετικά βιντεάκια. Κάποια από αυτά είναι:
  • Μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας φυσικό χυμό στο σπίτι, όπως είχαμε φτιάξει και εμείς στο νηπιαγωγείο και να θυμηθούν τα παιδιά τη διαδικασία καθώς και σε τι ωφελεί στον οργανισμό μας ο φυσικός χυμός. Ο φυσικός χυμός δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απομακρύνει την κάθε αρρώστια και τον κάθε ιό που θέλει να μπει στον οργανισμό μας, με την μαγική του ασπίδα που αποτελείται από πολλές βιταμίνες.
  • Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε φρουτοσαλάτα με τα παιδιά κόβοντας διάφορα φρούτα, τα οποία είναι και αυτά πλούσια σε βιταμίνες απομακρύνοντας τις αρρώστιες μακριά. Μπορείτε να δώσετε ένα μικρό σανιδάκι στα παιδιά σας και ένα πλαστικό μαχαιράκι καθώς και μαλακά φρούτα που δεν θέλουν αρκετή δύναμη για να μπορούν να τα κόβουν με το πλαστικό μαχαιράκι (π.χ. μπανάνα, αχλάδι, φράουλες). Είμαστε σίγουροι πως θα τους αρέσει πολύ.
  • Αυτό το διάστημα μπορείτε να μιλήσετε με τα παιδιά και για την 1η Απριλίου, τι γιορτάζουμε, τους ήρωες της ΕΟΚΑ κλπ. Μπορείτε επίσης, να δώσετε έμφαση στους στρατιώτες τι φοράνε. Καλό θα ήταν οι μπαμπάδες που έχουν υπηρετήσει στο στρατό να πουν ιστορίες στα παιδιά τους, για το τι έκαναν στο στρατό, αν τους άρεσε κλπ. καθώς και να τους δείξουν φωτογραφίες που ήταν ντυμένοι στρατιώτες. Δώστε χρώμα στη σημαία μας!!
  • Ακόμη, μπορούμε να συζητήσουμε με τα παιδιά τι σημασία του ψέματος. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν τα κλασικά παραμύθια: «Ο ψεύτης βοσκός» και  «Ο Πινόκιο», τα οποία μπορούμε να τα βρούμε και σε κινούμενα σχέδια στο διαδίκτυο.
  • Μπορείτε να τυπώσετε στα παιδιά τον Πινόκιο να τον ζωγραφίσουν και αργότερα να τρυπήσετε τη μυτούλα προσθέτοντας ένα καλαμάκι και να παίξετε το παιχνίδι αλήθεια ή ψέμα. Για παράδειγμα όταν λέμε στο παιδί «Ο ουρανός είναι κίτρινος» , το παιδί θα λέει ψέμα και θα μεγαλώνει το καλαμάκι – μύτη του Πινόκιο.

Περισσότερα...