Ποιοι Είμαστε

Λίγα λόγια για εμάς

Από την ίδρυσή του το 1982 το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο MONTESSORI  ακολουθεί τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και εκπαιδευτικές μεθόδους. Μέσα σε ένα χώρο, με σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις  οι μαθητές που φοιτούν συμμετέχουν σε ποικίλα εκπαιδευτικά, αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά προγράμματα. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται σε ιδιωτικό δρόμο με δικό του περιβόλι, κήπους και αυλή για υπαίθριο παιχνίδι. Από το 2005 το νηπιαγωγείο είναι οικολογικό αφού συμμετέχει σε οικολογικές δραστηριότητες και προγράμματα και κατέχει την πράσινη σημαία. Επίσης, το σχολείο από την αρχή της ίδρυσής του δέχεται παιδάκια που είναι αλλόγλωσσα. Οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο σχολείο είναι τα αγγλικά και τα ελληνικά.

Με όπλο την παιδεία, που παίζει πρωταρχικό ρόλο στις προκλήσεις της εποχής μας, προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους  που μας εμπιστεύονται τα απαραίτητα εφόδια, που θα τους επιτρέψουν να αναμετρηθούν επιτυχώς με το μέλλον τους. Στο καθημερινό πρόγραμμα στο νηπιαγωγείο μας συνεργαζόμαστε με λογοθεραπεραπεύτρια, ειδική δασκάλα, μουσικό, διατροφολόγο και ζωγράφο – εμψυχωτή θεατρικού παιχνιδιού. Για τη φροντίδα των παιδιών ετησίως συνεργαζόμαστε με αξιόλογους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, γυμναστές, θεατρολόγους, ηθοποιούς, μουσικούς, καθηγητές ξένων γλωσσών και άλλων ειδικοτήτων. Διοργανώνουμε διαλέξεις και εργαστήρια προς τους γονείς με στόχο τη συνεργασία και την ενημέρωση.

Ανταμοιβή όλων μας είναι να παρακολουθούμε την πρόοδο των αποφοίτων μας μέσα από μια πορεία διακρίσεων, τόσο στη γνώση και στις δεξιότητες, όσο και στο ήθος και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση στη συνέχιση των στόχων μας.

Η φιλοσοφία μας

Σκοπός μας

 είναι να ικανοποιούμε τις αυξανόμενες ανάγκες και προσδοκίες των μαθητών μας, των γονέων, των εκπαιδευτικών μας και της ευρύτερης κοινωνίας. 

Στόχος μας

είναι να εκπαιδεύουμε σωστούς ανθρώπους εφοδιάζοντάς τους με ικανότητες του 21ου αιώνα για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Μέλημά μας

τα παιδιά μας, στα οποία προσφέρουμε ένα σχολείο δημιουργικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό. 

Συνοδοιπόροι μας

οι γονείς, τους οποίους στηρίζουμε συμβουλευτικά με στοχευμένες δράσεις και με τους οποίους συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση.