Οι δασκάλες της Α’ Τάξης προτείνουν…

Share This Post

ΠΩΣ  ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΣ COVID -19 ;

Η Ιταλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Manuela Molina ετοίμασε και διαθέτει δωρεάν online ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο στόχο έχει να μιλήσει στα πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως 7 ετών) για τον κορωνοϊό με λόγια απλά και ευχάριστα, προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους αυτές τις μέρες χωρίς να αγχωθούν. Όπως εξηγεί η ίδια, το βιβλίο δεν είναι επιστημονικό, αλλά μπορεί να αποτελέσει εκπαιδευτικό εργαλείο, βασισμένο στη φαντασία. Προτείνει, λοιπόν, να εκτυπώσουμε το υλικό ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζωγραφίζουν επάνω του. Γνωρίζουμε, άλλωστε, πολύ καλά πως τα παιδιά επεξεργάζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους μέσα από το παιχνίδι, αλλά και την ανάγνωση παραμυθιών.    
Μπορείτε να το βρείτε εδώ : https://660919d3-b85b-43c3-a3ad-3de6a9d37099.filesusr.com/ugd/64c685_63d286ef487b437fb4aaa3c6ea2c01c4.pdf

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΠΕΙΡΑΜΑ !





Το πόσο σημαντική είναι η καθημερινή υγιεινή θέλησε να δείξει στους μαθητές της και μία δασκάλα στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας το πείραμα με το νερό, το λάδι, το πιπέρι και το σαπούνι. Η Αμάντα Λορέντζο από το Μαϊάμι ζήτησε από μία μικρή μαθήτρια της, να βάλει το χέρι της μέσα στο νερό το οποίο ήταν «μολυσμένο» με έναν ιό (σ.σ. πιπέρι). Όπως ήταν λογικό, το πιπέρι κόλλησε στο δάκτυλο της κοπέλας, με τη δασκάλα να της ζητάει να βάλει λίγο σαπούνι και να ξαναβάλει το χέρι της μέσα στο μολυσμένο νερό. Όταν, όμως, το ξανά έβαλε το σαπούνι επέδρασε, με αποτέλεσμα ο «ιός» να απομακρυνθεί από το δάκτυλό της. Τα παιδιά να φώναζαν εντυπωσιασμένα, ενώ η Λορέντζο έδωσε ένα καλό μάθημα σε όλους μας.
ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ – ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΟΥΝ!

ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ !

Πώς πρέπει να πλένει τα χέρια του;

Είναι καλύτερα το πλύσιμο να γίνεται με ζεστό νερό και όχι με κρύο γιατί έτσι σκοτώνονται καλύτερα τα μικρόβια.

Τα χέρια πρέπει να σαπουνίζονται και να τρίβονται για περίπου 10 με 15 δευτερόλεπτα, ώστε να καθαριστούν και τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα ή κάτω από τα νύχια. Αν το παιδί προσπαθεί να αποφύγει το πλύσιμο των χεριών, μπορείτε να το δελεάσετε δίνοντάς του να χρησιμοποιήσει σαπούνια με διάφορα χρώματα ή σε αστεία σχήματα. Επίσης, μια καλή ιδέα για να μην τελειώσει το πλύσιμο των χεριών μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, είναι να συνηθίσει να λέει παράλληλα το αγαπημένο του τραγουδάκι!

Μετά το σαπούνισμα, ακολουθεί ξέπλυμα των χεριών και σκούπισμα με χαρτί.

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ …

Το Μουσείο Παραμυθιού – Fairytale  Museum  μέσω της σελίδας στο Facebook σας δίνουν την δυνατότητα να βλέπετε απευθείας  από την σελίδα την αφήγηση ενός παραμυθιού . Έχει προγραμματιστεί η  ώρα ,θα ανοίγει ένα ‘’ παράθυρο ‘’  και θα ξεκινάει η αφήγηση του παραμυθιού.

Facebook: Μουσείο Παραμυθιού – Fairytale Museum
Website: www.fairytalemuseum.org.cy

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ…

Το παιδί σας μπορεί να ακούσει ένα παραμύθι από το τηλέφωνο  . Από Δευτέρα 20/03 έως Παρασκευή 20/03 και για μια ολόκληρη εβδομάδα λαμβάνετε κλήση από στο τηλέφωνο σας και ένας αφηγητής σας αφηγείται ένα παραμύθι από το τηλέφωνο  …

Τηλέφωνο συμμετοχής :22376522

ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΧΗΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΑΚΙΑ….

ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
  • ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
  • 1/3 ΦΛΥΤΖΑΚΑΝΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
  • 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΟΡΙΟ
  • 1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΝΕΡΟ (205 ML )

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΠΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η λεπτή κινητικότητα σχετίζεται με το πόσο ικανό είναι το παιδί να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του και να χειρίζεται με επιδεξιότητα και ακρίβεια τα διάφορα αντικείμενα. Έτσι, έχοντας καλή λεπτή κινητικότητα θα καταφέρει να πιάσει σωστά το μολύβι , να σχηματίσει ευανάγνωστα γράμματα, να κόψει με το ψαλίδι, να παίξει με τουβλάκια, να κουμπώσει τα κουμπιά του, να φάει το φαγητό με το πιρούνι κτλ.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αισθητηριακά ονομάζονται όλα τα παιχνίδια που έχουν σχέση με τις πέντε αισθήσεις (όραση, αφή, ακοή, όσφρηση, γεύση) και μάλιστα έχουν την κατάλληλη μέθοδο για να προκαλέσουν τα παιδιά να τις χρησιμοποιήσουν. Τα αισθητηριακά παιχνίδια μπορούμε να τα δοκιμάσουμε σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδικές δραστηριότητες, όπως είναι για παράδειγμα ο παιδότοπος, ή απλά παίζοντας με τα παιδιά μας στο σπίτι.

Περισσότερα...