Μεγάλη Παρασκευή σαν να είμαστε μαζί..

Share This Post

Η Μεγάλη Παρασκευή σηματοδοτεί την κορύφωση του θείου δράματος, τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε και βιώνουμε τα φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας για την επίγεια σωτηρία της ανθρωπότητας.

Εμείς κάθε χρόνο με τους μαθητές μας συνηθίζαμε να στολίζουμε τις στήλες τους Επιταφίου και να τιμούμε με αυτό τον τρόπο το σπουδαίο γεγονός της σταύρωσης του Χριστού. Οι μυροφόρες ντυμένες στα λευκά τους αφού στόλιζαν τον Επιτάφιο , ράντιζαν με μύρο τον Επιτάφιο και τις τάξεις! Το Νηπιαγωγείο ευωδίαζε και οι στρατιώτες μας ντυμένοι στα χακί βοηθούσαν στον στολισμό και στην καθιερωμένη περιφορά.


Φέτος, με ένα διαφορετικό τρόπο , αν δεν καταφέρετε να φτιάξετε σε κατασκευή τον Επιτάφιο (υπάρχει δραστηριότητα προτεινόμενη στο αρχείο), εμείς σας υπενθυμίζουμε με κάποιες εικόνες τους ωραίους Επιταφίους που τα δικά σας παιδιά με τα χεράκια τους στόλιζαν και ευωδίαζαν οι τάξεις !

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ο Θείος λόγος και η θυσία του Χριστού να καθοδηγούν την σκέψη μας και την ψυχή μας ώστε να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη! 

Καλό Πάσχα με υγεία και Καλή Ανάσταση!

Περισσότερα...