Η Α’τάξη σου προτείνει πασχαλινές δράσεις!

Share This Post

‘’ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ! ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ’’

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Ευχόμαστε οι μέρες στο σπίτι να περνάνε όμορφα και δημιουργικά .
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σας βοηθήσουμε να ομορφαίνετε τις μέρες σας. Έχετε την αμέριστη αγάπη μας . Δημιουργήστε ένα όμορφο περιβάλλον στο σπίτι , σε αυτό θα σας βοηθήσει ακόμα και ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με διαχωρισμένες δραστηριότητες για τα παιδάκια μας.

ΔΡΑΣΤΗΡΤΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΠΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ –

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΧΕΡΙΟΥ.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε δραστηριότητες λεπτής κινητικότητας , αισθητηριακές ακόμα και δραστηριότητες συντονισμού χεριού ματιού με αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι , με ανακυκλώσιμα υλικά και λίγη φαντασία.

LITTLE CHEF

Ας μπούμε για λίγο στην κουζίνα και ας δημιουργήσουμε … ας γίνουμε μικροί chef με γευστικές δημιουργίες. Πλένουμε καλά χεράκια …Ποδιά ,καπέλο και φύγαμεεεεε…..

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΡΩΜΗΣ
Συνταγή :
• 1,5 φλυτζάνι βρώμη
• 1 κούπα αλεύρι
• 1 μπέικιν
• 1 βανίλια
• 0,5 κούπα ζάχαρη
• 0,5 κούπα ινδοκάρυδο
• 125 γραμμάρια βούτυρο
• 100 γραμ. κουβερτούρα σταγόνες

Εκτέλεση :

Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου . Όλα μαζί τα πλάθουμε να γίνει μία τριφτή ζύμη . Στο τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα πλάθουμε. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Yummy…..

Η ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ,

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΝΟΡΤΖΗ MS, RD, CDN Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ … 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ !https://gonioscy.com/2019/02/19/paidi-zaxari-mithoi-kai-alithies/?fbclid=IwAR0dyUdAzs6y2mHAg3bJI4gQt6TxY-zf92sBxAQWIyps1uaGISj90xrc3UM

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ

 Μία πολύ όμορφη ενασχόληση για όλη την οικογένεια είναι η ενασχόληση με τον κήπο.  Ας καλλιεργήσουμε , ας φυτέψουμε, ας ασχοληθούμε. Φοράμε γαλότσες και φυτεύουμε. Δημιουργήστε ένα μικρό κήπο ή φροντίστε ένα φυτό . Δώστε στο παιδί την χαρά να το περιποιηθεί , να το φροντίζει καθημερινά. Θα του αρέσει πολύ !!!!

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…

Διαβάζουμε το αγαπημένο μας παραμύθι . Τα παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια . Μπορείτε να δημιουργήσετε και ένα δικό σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε παραμύθια on line καθώς τα περισσότερα βιβλιοπωλεία σας παρέχουν αυτή την δυνατότητα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ- ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ !

Στα παιδιά  αρέσουν να δημιουργούν πόσο μάλλον μαζί με όλη την οικογένεια. Μπορείτε να κατασκευάσετε από μουσικά όργανα μέχρι κούκλες για κουκλοθέατρο . Με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι. Διάθεση, δημιουργικότητα και φαντασία!!!

Κούκλες από κουταλάκια και κουτάλες :

Μουσικά όργανα :

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΒΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΕΛΛΟ-ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ  ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΗΛΟ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ

Τα παιδιά αγαπούν τις ζύμες, ειδικά όταν αυτές παίρνουν μορφή που εξάπτει την φαντασία τους. Φτιάξτε την ζύμη για τα παραδοσιακά, πασχαλινά κουλουράκια και σχηματίστε λαχταριστά λαγουδάκια με πολύ απλό τρόπο – όπως ακριβώς φαίνεται στην φωτογραφία.

ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ

…ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ!!!!
ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΗΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΙΨΑΤΕ!

Περισσότερα...