Η τελική μας Γιορτή “τζιν τα χωρκά τα όμορφα”

Share This Post

Με αφορμή τα 50 χρόνια της κατοχής του νησιού μας είχαμε ως project τη φετινή σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο μας την Κύπρο του παρελθόντος και του μέλλοντος. Εστιάσαμε  το ενδιαφέρον των παιδιών σε 3 άξονες.

Γνωρίζω τον τόπο μου!

Δεν  ξεχνώ την κατεχόμενη γη μου!

Διεκδικώ την επανένωση της πατρίδας μου!

Μαζί με τα παιδιά πήγαμε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μάθαμε κυπριακά ήθη, έθιμα, τραγούδια, χορούς καθώς και κυπριακά όργανα. Ακόμη, φτιάξαμε με ιδιαίτερη αγάπη το βιβλιαράκι των συνταγών μας από τα κατεχόμενα χωριά του νησιού μας  που με αγάπη μας έδωσαν οι γιαγιάδες του νηπιαγωγείου μας τις αγαπημένες τους συνταγές από τα χωριά τους. Επίσης, στήσαμε  προσφυγικό αντίσκηνο στο σχολείο μας με τη βοήθεια πολλών γονιών από εσάς, δώσαμε χριστουγεννιάτικα δώρα ένδυσης στα παιδιά του νηπιαγωγείου Ριζοκαρπάσου καθώς και πήγαμε και είπαμε τα κάλαντα στο συνοικισμό του Αγίου Μάμα δίνοντας χαρά στους παππούδες και στις γιαγιάδες.

Αφορμή λοιπόν μετά από ΄λα αυτά ήταν και το θέμα της τελικής μας γιορτής “Τζίν τα χωρκά τα όμορφα”. Μια γιορτή αφιερωμένη στην Κύπρο μας. Μέσω της τελική μας γιορτής στείλαμε τα δικά μας μηνύματα. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας έκαναν όλες τις δασκάλες, τους γονείς, συγγενείς και φίλους τους υπερήφανους!!!

Χίλια Μπράβο στα παιδιά μας!!!

Μ’ ένα παλιό κυπριακό λεωφορείο πήγαμε με τα παιδιά της προδημοτικής στο Δημαρχείο Στροβόλοου για την παράστασή μας.
Ο ενθουσιασμός μεγάλος
Η απόφοιτοί μας!!! Μπράβο παιδιά!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τα όμορφα σας λόγια!!! Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε αυτό το σπουδαίο λειτούγημα που κάνουμε τόσα χρόνια!!!

Περισσότερα...