Η Τάξη Β΄ βγαίνει στους κήπους και σας προτείνει ..

Share This Post

              Ο καιρός με τις υψηλές του θερμοκρασίες ευνοεί το παιχνίδι σε βεράντες, κήπους και αυλές!

Απολαύστε..

  • Gardening
    Φορέστε γαλότσες, βγείτε στον κήπο ή στην βεράντα και σε ένα μεγάλο κουτί βάλτε χώμα και χαλίκια, πάρτε μικρές γλάστρες και ποτιστήρια, φυτέψτε σπόρους ή ανθισμένα λουλούδια και.. μόλις γίνατε κηπουροί! Παρατηρήστε μαζί με τα παιδιά αυτές τις μέρες την ανάπτυξη ενός ανθού και αποτυπώστε την σε ένα φύλλο ζωγραφικής! Το παιδί μπορεί να δώσει ένα όνομα δικής του επιλογής στο λουλούδι!
  • Black Board
    Δώστε κιμωλίες στο παιδί και προτείνετε του να σχηματίσει σε έναν μαύρο πίνακα διάφορα σχήματα και αριθμούς ώστε να αποτελέσουν τους στόχους της ημέρας! Δώστε στο παιδί την ευκαιρία να οργανώσει την ημέρα σας και να δημιουργήσει μία λίστα, στην οποία θα ανατρέξει στο τέλος της ημέρας για να τσεκάρει τους στόχους που πραγματοποιήσατε! Για παράδειγμα το τρίγωνο μπορεί να απεικονίζει το φαγητό, το τετράγωνο την τακτοποίηση των παιχνιδιών, ο κύκλος την ώρα προετοιμασίας για ύπνο, το ορθογώνιο μπορεί να απεικονίσει την προετοιμασία του τραπεζιού για να φάει όλη η οικογένεια! Πριν κοιμηθεί, το παιδί μπορεί να τσεκάρει ποιοι στόχοι πραγματοποιήθηκαν!
  • Τρίλιζα στο πλακάκι με γλάστρα ή πέτρες
    Η τρίλιζα δεν παίζεται μόνο με χαρτί και μολύβι. Τα πλακάκια στο έδαφος και γλάστρες πάνω στις οποίες είναι σχεδιασμένα τα σύμβολα της τρίλιζας αποτελούν την  καλύτερη τροποποίηση του κλασικού παιχνιδιού! Μάθετε στο παιδί πως να χρησιμοποιήσουν τα σύμβολα Χ και Ο και θα σας εκπλήξει ο τρόπος που θα σκέφτονται πως να βάλουν την σωστή γλάστρα ή την σωστή πέτρα στο κατάλληλο σημείο!
  • Another Brick in the Wall
    Πάρτε ένα τούβλο και δώστε στο παιδί την δυνατότητα να το ζωγραφίσει! Νερομπογιές, παστέλ, μαρκαδόροι θα δώσουν χρώμα και χαρακτήρα σε ένα άψυχο τούβλο! Επεκτείνοντας την δράση, μπορείτε να συνθέσετε ολόκληρη τούβλινη πολιτεία!
  • Wooden Toy
    Αν έχετε ξύλα , μπορεί το παιδί να δημιουργήσει τα δικά του μονοπάτια οδηγώντας το σε μια γλάστρα με σκοπό να την ποτίσει και να την φροντίσει! Δώστε χρόνο στο παιδί να τακτοποιήσει όπως επιθυμεί τα ξύλα ακόμη και από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο ή και το αντίστροφο!
  • Μια ιστορία θα σου πω.. AΠΕΡΓΙΑ στον κύκλο του νερού!!
    Βρείτε το e book εδώ
    https://issuu.com/kpe-kalamatas/docs/apergia
    Δείχνοντας στο παιδί τις εικόνες, μπορείτε να δώσετε την καλύτερη αφορμή ώστε το παιδί να δημιουργήσει την δική του ιστορία με την φαντασία του! Με αυτό τον τρόπο, το παιδί θα εξασκήσει το λεξιλόγιο του, θα διευρύνει την σκέψη του και που ξέρετε? Ίσως η απεργία στον κύκλο του νερού να εμπνεύσει τον επόμενο … ποιητή!

  • Cinema Night
    Προτεινόμενη ταινία για μικρούς και μεγάλους: Λόραξ!
    Ένα αγόρι που ζει στη Θνίντβιλ, μια πόλη όπου όλα είναι πλαστικά, αναζητά το μοναδικό πράγμα με το οποίο μπορεί να γοητεύσει το κορίτσι που αγαπά: ένα αληθινό δέντρο! Για να το πετύχει αυτό, καλείται να ανακαλύψει την ιστορία του Λόραξ, ενός ιδιότροπου, αλλά γοητευτικού πλάσματος που παλεύει για να προστατέψει τον κόσμο του δάσους, και αυτός που αφηγείται την ιστορία του στον Ted δεν είναι άλλος από τον επιχειρηματία Ουάνσλερ, ο οποίος, λόγω της απληστίας του, προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του δάσους!

Περισσότερα...