Η Α’ Τάξη εύχεται Χρόνια Πολλά στις γλυκές μανούλες ..

Share This Post

Μάνα, μανούλα, μητέρα, μαμά, όπως κι αν το πει κανείς, όποια λέξη και αν διαλέξει, το ίδιο θα ακουστεί γλυκά , σαν μελωδία, σαν τραγούδι, σαν χάδι απαλό , σαν νεράκι δροσερό.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες όλου του κόσμου !!!

ΜΑΜΑ σημαίνει….

Μελένια …

Αγάπη…

Μαγική….

Αγκαλιά

Περνώ χρόνο με την μαμά και λέω σ’ αγαπώ με ….

Με ζωγραφική:

Αφιερώστε χρόνο και ζητήστε από τα παιδάκια σας, να σας φανταστούν και να σας αποτυπώσουν με χρώμα. Ή ακόμα και να σας φτιάξουν μια όμορφη ζωγραφιά!

  • Μπορείτε να δείτε μαζί και εποπτικό υλικό από έργα εικαστικών.
  • Να ακούσετε ένα όμορφο τραγούδι.
  • Καθώς και φωτογραφίες από δικές σας όμορφες στιγμές.

Με παραμύθι:

Προτεινόμενα παραμύθια γι αυτή την όμορφη σχέση και την αγάπη προς την μαμά.

  • Πως λέγεται η λέξη μητέρα ; – Αγγελική Βαρελά
  • Θα σ’ αγαπώ ότι και να γίνει- Debi Gliori
  • Γιατί σ’ αγαπώ – Πασκάλ Τελάντ.
  • Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ- Jutta Langreuter.
  • Η μαμά μου και εγώ- Μάνια Καπλάνογλου.
  • Η μαμά πετάει – Ναταλία Καπατσούλια.
  • Τη μαμά μου αγαπώ – Τζοάνα Γουόλς &Τζούντι Άμποτ.
  • Η κοτούλα Τούλα- Emma Levey.
  • Ζητώ μαμά ή ζήτω η μαμά – Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Με κοσμήματα ( Λεπτή κινητικότητα) :

Μπορείτε να κατασκευάσετε μαζί ένα βραχιόλι και να βελτιώσετε την λεπτή κινητικότητα του παιδιού με μακαρονάκια ( μπορείτε να τα βάψετε κιόλας ) ή να κατασκευάσετε με πηλό ένα όμορφο κολιέ ή στολιδάκι.

Με κατασκευή κάρτας:

Κατασκευάστε μαζί μία καρτούλα την οποία μπορούν να ζωγραφίσουν κιόλας.

Όπως 3D ,να κολλήσουν διάφορα υλικά ακόμα και να χρησιμοποιήσουμε τα χεράκια μας ως πατρόν ή αποτύπωμα  (ανακυκλώσιμα κτλ.)

Διακόσμηση – Ζωγραφική – Κατασκευή:  

Μία πολύ όμορφη δραστηριότητα είναι να σας ζωγραφίζουν και να διακοσμήσουν την ποδιά σας. Να κατασκευάσετε ένα όμορφο καδράκι με πετρούλες ή με ότι υλικά έχετε διαθέσιμα!

Με ζαχαροπλαστική  :

Συνταγή Muffins by ‘Ακης Πετρετζίκης        

        Συστατικά

175 γρ. βούτυρο

175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 αβγά

175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. κακάο

4 κ.σ. γάλα, 3,5%

75 γρ. κουβερτούρα λευκή, χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ.

75 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ

75 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βάζουμε 12 χαρτάκια για muffins μέσα στις θήκες τους.

Χτυπάμε με το σύρμα καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. από τα 175 γρ. αλεύρι στο μίγμα με το βούτυρο – ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ.

Προσθέτουμε ένα – ένα τ’ αυγά μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο ένα λεπτό.

Περνάμε από κόσκινο το υπόλοιπο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα, τα στερεά υλικά που κοσκινίσαμε και τις σοκολάτες και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Διαιρούμε το μίγμα μας μέσα στα 12 φορμάκια από τα muffin και ψήνουμε για 20- 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν ωραία κρούστα.

Αφαιρούμε από το φούρνο , αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν στη θήκη τους και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Μπισκότα Βουτύρου  by ‘Ακης Πετρετζίκης  :    

      Συστατικά

1 πρέζα αλάτι

300 γρ. αλεύρι μαλακό

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

250 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους

   Μέθοδος Εκτέλεσης

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη βανίλιας και το βούτυρο σε κύβους.

Χτυπάμε με το φτερό ίσα ίσα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη, για περίπου 2-3 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Δεν ανακατεύουμε τη ζύμη για πολλή ώρα για να γίνουν τα μπισκότα μας τραγανά, και να μην απλώσουν στο ταψί. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε αλεύρι μαλακό που δεν έχει πολλή γλουτένη και κάνει τα μπισκότα ακόμα πιο “μπισκοτένια”.

Αφαιρούμε από τον κάδο τη ζύμη. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τη “δέσουμε” και λίγο με τα χέρια μας ζυμώνοντας ελαφρά και δημιουργώντας μια μπάλα.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να σφίξει.

Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και τη βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.

Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ακόμα. 

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να σφίξει ελαφρά. 

Επαναλάμβανουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη μισή ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα 5 εκ. 

Βάζουμε τα μπισκότα σε δύο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα αφήνοντας 1 εκ. κενό μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη. Θα φτιάξουμε περίπου 20- 25 μπισκότα.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 20 λεπτά.

Τα μπισκότα πρέπει να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα αλλά θα είναι μαλακά μόλις βγουν από τον φούρνο. Όσο κρυώνουν τόσο θα σφίγγουν.

Όλες οι μανούλες του κόσμου είστε μοναδικές!!!!

Σας ευχαριστούμε για όλα , σας αγαπάμε πολύ !!!

Περισσότερα...