Λουλουδίσματα από την Προδημοτική..

Share This Post

Διανύουμε την ομορφότερη εποχή του χρόνου, όπου οι μυρωδιές της φύσης μας κατακλύζουν και όλα βρίσκονται σε άνθιση! Ας εκμεταλλευτούμε τα όσα μας προσφέρει η άνοιξη και να τα μετατρέψουμε σε πηγή μάθησης!

Μαθηματικά λουλούδια

  • Μαζέψτε διαφορετικά λουλούδια από τον κήπο και μετρήστε τα πέταλα τους κάθε φορά καταγράφετε τον αριθμό των πετάλων σε ένα χαρτί. Όταν τελειώσετε θα μπορείτε να εξάγετε διάφορα συμπεράσματα. Ποιο λουλούδι έχει τα περισσότερα πέταλα; Ποιο τα λιγότερα;
  • Μετρήστε το ύψος των φυτών σας με συμβατικές ή μη συμβατικές μονάδες μέτρησης πχ μέτρο ή καλαμάκια. Πόσα εκατοστόμετρα είναι η μαργαρίτα; Πόσα καλαμάκια χωράνε στο ύψος της μαργαρίτας;
  • Μαζέψτε διαφορετικά λουλούδια και χωρίστε τα σε ομάδες με βάση ένα κριτήριο που θα θέσετε εσείς όπως για παράδειγμα το χρώμα, τη μυρωδιά ή το μέγεθος.

Γλώσσα και λουλούδια

  • Φτιάξτε το δικό σας πόστερ σε ένα μεγάλο χαρτί. Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τα αγαπημένα τους λουλούδια και δώστε έναν τίτλο ή ένα σύνθημα σε αυτό.
  • Γράψτε σε ένα χαρτί διάφορα μηνύματα που θα θέλατε να «ακούσουν» τα λουλούδια σας και τοποθετήστε τα σε ένα ξυλάκι. Έπειτα το μήνυμα αυτό τοποθετήστε το μέσα στις γλάστρες ή στον κήπο σας δίπλα στα λουλούδια.
  • Συνεχίστε την φράση «Αν ήμουνα λουλούδι…..» και ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν ολοκληρωμένες προτάσεις για παράδειγμα «Αν ήμουνα λουλούδι θα πλημμύριζα τον κόσμο όλο με την ωραία μυρωδιά μου και όλοι θα χαμογελούσαν»

Αισθητηριακή ολοκλήρωση και λουλούδια

  • Κλείστε τα μάτια σας και μυρίστε ένα λουλούδι. Μπορείτε να φανταστείτε ποιο λουλούδι είναι χωρίς να το βλέπετε;

  • Κλείστε τα μάτια σας και αγγίξτε ένα λουλούδι. Μπορείτε να φανταστείτε ποιο λουλούδι είναι χωρίς να το βλέπετε;

Ακούστε το τραγούδι μελετήστε τους στίχους του, πείτε στα παιδιά να σας το περιγράψουν με δικά τους λόγια ή να σας πουν σε ποιον θα ήθελαν να στείλουν λουλούδια. Φτιάξτε τη δική σας ζωηρή χορογραφία και εικονογραφείστε το τραγούδι.

Περισσότερα...