Ζουμ Ζουμ τα έντομα πετούν με την Γ’ Τάξη

Share This Post

Μετά τα λουλουδάκια έρχονται και τα εντομάκια!!! Αυτή την εβδομάδα οι δραστηριότητες μας αφορούν τα έντομα. Τα έντομα που άλλα πετούν, άλλα πηδούν, άλλα είναι μικρά και άλλα μεγάλα!

Έτοιμοι για εξερεύνηση!!! Οι μικροί ντετέκτιβ της φύσης ετοιμάζονται αυτή τη φορά  να πάνε ένα περίπατο στον κήπο της αυλής τους, είτε και για μια μεγάλη εξερεύνηση σε κάποιο λιβάδι. Αυτή τη φορά η αποστολή τους είναι να βρουν έντομα, να τα παρατηρήσουν καθώς και να προσπαθήσουν να πιάσουν μερικά, βάζοντας τα σ’ ένα διαφανές πλαστικό δοχείο με λίγα φυλλαράκια και χορταράκι, ώστε να έχουν κάτι να τρώνε. Τέλος μπορείτε να κάνετε μικρές τρυπούλες στο δοχείο, ώστε τα έντομα να μπορούν να παίρνουν αέρα.

Παρατηρώ και μαθαίνω!!! Η επόμενη αποστολή των μικρών ντετέκτιβ είναι να παρατηρήσουν μέσα στο δοχείο τα έντομα που έχουν συλλέξει, να τα καταγράψουν (ζωγραφίσουν) σε μια κόλλα χαρτί και ακολούθως να μάθουν το όνομα τους και να το γράψουν δίπλα από το αντίστοιχο έντομο.

Με άχρηστο υλικό και πολλή φαντασία φτιάχνω έντομα πολλά που ταξιδεύουν εδώ και εκεί!!!

Πάρτε κασόνια, εφημερίδες, περιοδικά, άδεια ρολά τουαλέτας, χαρτονάκια είτε ακόμη και απλό λευκό χαρτί και δημιουργήστε τα πιο όμορφα, πολύχρωμα έντομα που θα τριγυρίζουν στο σπίτι σας. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε να δούμε τις κατασκευές σας!!!

Ώρα για χορό!!! Πάρτε τα έντομα που φτιάξατε και φανταστείτε πως είστε και εσείς ένα μικρό έντομο και χορέψτε με την πιο κάτω μουσική με τις πιο απίθανες φιγούρες που μπορείτε να σκεφτείτε

Διαγωνισμός καλύτερου εντόμου!!! Φτιάξτε καπελάκια με έντομα με άχρηστο υλικό και φτιάξτε τη δική σας διαδρομή που θα ταξιδέψει η γύρη σας (μπαλίτσα) όπως το πιο κάτω βίντεο. Νικητής το έντομο που θα καταφέρει να πάρει πιο γρήγορα τη γύρη του στον τερματισμό.https://www.pinterest.com/pin/742953269755303518/

Κύκλος ζωής της πεταλούδας!!! Μαθαίνουμε τον κύκλο της ζωής της πεταλούδας μέσα από το πιο κάτω παραμύθι.

Ακολούθως μπορείτε  να ρωτήσετε τα παιδιά τι έγινε στο παραμύθι ώστε να δείτε αν όντως έχουν καταλάβει τον κύκλο ζωής  της πεταλούδας. Με τη βοήθεια του παραμυθιού μπορείτε να καταγράψετε και να ζωγραφίσετε κάθε μέρα τι είχε φάει η κάμπια καθώς και γράφοντας στο πλάι και τον αντίστοιχο αριθμό.

Ώρα για μαγειρική!!! Συζητάμε με τα παιδιά για την εργατική μελισσούλα  που μας κάνει μέλι. Στη συνέχεια αναζητήστε διάφορες συνταγές στο διαδίκτυο που έχουν μέσα ως συστατικό φυσικά το μέλι και φτιάξτε με τα παιδιά σας ένα πεντανόστιμο γλυκό με μέλι.

Μια φορά κι έναν καιρό…  Πιο κάτω σας προτείνουμε παραμύθια που μιλούν για διάφορα μικρά εντομάκια τα οποία μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο!!!

Με το τέλος της αφήγησης του παραμυθιού μπορείτε να κάνετε διάφορες ερωτήσεις κατανόησης στα παιδιά όπως:

  • Ποιοι ήταν οι ήρωες του παραμυθιού;
  • Για ποιο πράγμα μιλούσε;
  • Τι σε έκανε να χαρείς;
  • Ένιωσες καθόλου λύπη για κάτι που έγινε στο παραμύθι; Αν ναι τι ήταν αυτό;
  • Θα άλλαζες κάτι στο παραμύθι;
  • Αν αλλάζαμε τον τίτλο του παραμυθιού, ποιος θα ήθελες να ήταν;

Καλή σας διασκέδαση!!!

Περισσότερα...