Ανθίζουμε με την Γ’ Τάξη

Share This Post

Πόσο δίκιο είχε ο Ελύτης, ο οποίος είπε κάποτε: «Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις»..

Ντετέκτιβ της φύσης. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια όμορφη βόλτα στην αυλή, στο μπαλκόνι του σπιτιού σας, στον πεζόδρομο, στη γειτονιά σας για να παρατηρήσετε σαν μικροί ντετέκτιβ της φύσης τι συμβαίνει την άνοιξη. Κύρια παρατήρηση- αποστολή σας είναι να δείτε τα λουλούδια, τα οποία υπάρχουν παντού καθώς και αν επιτρέπεται γιατί όχι να κόψετε μερικά, αριθμώντας στη συνέχεια πόσα διαφορετικά λουλούδια βρήκατε.

Καταγραφή λουλουδιών. Σαν μικροί ντετέκτιβ της φύσης που γίνατε πάρτε το φακό μας και παρατηρήστε τα λουλούδια που μαζέψατε. Τι έχουν όμοιο και τι διαφορετικό. Ακολούθως ζωγραφίστε σε μια κόλλα χαρτί τα λουλούδια που συλλέξατε. Μάθετε το όνομά κάθε λουλουδιού και καταγράψτε το με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά από κάτω.

ΑΣ  ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ !!!

  • Πάρτε άχρηστο υλικό όπως ρολό τουαλέτας που έχει τελειώσει, καπάκια, μακαρονάκια, μπατονέτες και μαζί με νερομπογιές, παστέλ και χρωματιστά μολύβια βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε υπέροχα λουλούδια.
  • Πάρτε νερομπογιές και με τις παλάμες σας φτιάξτε ανοιξιάτικους πίνακες ζωγραφικής και στολίστε τους στο σπίτι σας.

Ένα όμορφο ψηφιδωτό!!! Πάρτε διάφορα περιοδικά που δεν τα χρειάζεστε και όπου βρίσκετε λουλούδια κόψτε τα προσεκτικά με μικρά ψαλιδάκια χωρίς μύτη. Αν είναι δύσκολη η εύρεση λουλουδιών στα περιοδικά κόψτε μικρά χαρτάκια με διάφορα χρώματα. Στη συνέχει τελειώσουμε με την κοπή μπορείτε να κολλήσετε τα λουλουδάκια σας σε ένα χαρτόνι ή χαρτί και να εμπλουτίστε τη ζωγραφιά σας με δικά σας λουλούδια, τα οποία αντί να ζωγραφίσετε από μέσα μπορείτε να τους κολλήσετε τα μικρά χαρτάκια τα οποία έχετε κόψει.

Ας χορέψουμε με τα χρώματα της Άνοιξης.

Πάρτε πολύχρωμα υφάσματα ή κορδέλες ή ακόμη χαρτομάντηλα σε διάφορα χρώματα και χορέψτε με τα χρώματα της Άνοιξης… Τα παιδιά κινούν τις κορδέλες με μικρές και γρήγορες κινήσεις στο ρυθμό του πιο κάτω μουσικού κομματιού

Έπειτα ακούστε το πιο κάτω μουσικό κομμάτι Fur Elise Beethoven και μαζί με τα παιδιά χορέψτε αυτή την φορά με τις κορδέλες, τα υφάσματα ή τα χαρτομάντηλα  με μεγάλες και αργές κινήσεις https://www.youtube.com/watch?v=k_UOuSklNL4

Φτιάξτε τη δικιά σας μαργαρίτα από τους αριθμούς που έχουμε μάθει μέχρι στιγμής (1-8).  Εξηγήστε στα παιδιά πως μπορούν να φτιάξουν μια μαργαρίτα. Αρχικά πρέπει να φτιάξουν ένα κύκλο στη μέση του χαρτιού (μπορούν να βοηθηθούν κάνοντας το περίγραμμα της κολλητικής ταινίας ή ενός φλιτζανιού). Στη συνέχεια μπορούν να κάνουν τα πέταλά της μαργαρίτας φτιάχνοντας μικρά κυκλάκια γύρω από το μεγάλο κύκλο. Στη συνέχεια να τραβήξουν μια γραμμή μέχρι το τέλος του χαρτιού όπου θα είναι το κοτσανάκι και ακολούθως να ζωγραφίζουν 8 φύλλα στο κοτσανάκι αναγράφοντας αντίστοιχα σε κάθε φύλλο έναν αριθμό. Τώρα το μόνο που μένει είναι να τη ζωγραφίσετε με τα πιο υπέροχα φωτεινά χρώματα κάνοντάς την πολύχρωμη!!!

Πηγαίνετε σ’ ένα φυτώριο – ανθοπωλείο και πάρτε σπόρους και φυτέψτε διάφορα λουλούδια στον κήπο σας με τα παιδιά!!! Στη συνέχεια το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα φροντίζετε να μεγαλώσουν και να τα παρατηρείτε!!!  

Είμαστε σίγουρες πως θα περάσετε μια μυρωδάτη ανοιξιάτικη εβδομάδα!!!!

Περισσότερα...